Fyllning

Ring oss på 0171 – 574 00
för att boka tid

Om du har ett hål eller om en tand
gått sönder kan du behöva en fyllning!

molar, teeth, tooth-303114.jpg

Fyllning?

En fyllning är en ersättning för förlorad tandsubstans och kan variera i storlek, från små till hela tänder.

Det finns olika material att laga en tand med. Alla material som vi använder på kliniken är vita oh av högsta kvalitet. Vi försöker alltid hitta den bästa nyansen till din tand så att fyllningen ska se så naturlig ut som möjligt

Så här går det till när vi lagar en tand.

Först väljer du om du vill ha bedövning eller om vi ska prova utan. Det går alltid att stanna i behandlingen och bedöva om du känner att det ilar eller gör ont.

Karies eller gamla slitna fyllningar tas bort, och tanden förbereds för den nya fyllningen. Tanden tvättas med ett speciellt tandmedel (ets). Tandklister (bonding) appliceras där fyllningen ska vara och fyllningsmaterialet placeras i tanden och tanden byggs upp så att den blir hel igen. Mellan de olika momenten med klister och fyllning lyser vi med en härdlampa för att fyllningen ska stelna. När tanden är fylld slipas den in och putsas för att passa in vid tuggning och ha ett naturligt utseende som en tand ska se ut.

Det går bra att äta och dricka direkt efter tandläkarbesöket och ibland kan tanden vara lite känslig för varmt/kallt eller öm efter behandlingen. Detta brukar gå över efter några dagar annars är du välkommen att kontakta kliniken så hjälper vi dig.