Tandläkare Bålsta

Kronor & broar

Ring oss på 0171 – 574 00
för att boka tid

Kronor & broar

odontology, tooth, hygiene-4472925.jpg

Krona

Om en tand har en omfattande skada eller har ett hål under en stor fyllning kan den behöva en krona. En tandkrona är som en hätta eller mössa runt din tand. Detta gör att tanden håller bättre samt att funktion och tandens naturliga utseende återskapas.

För att göra en krona måste man slipa på tanden för att skapa plats för den nya kronan. Efter att man slipat tanden fotograferar vi tanden med en scanner (trios) som gör att tandteknikerna får en digital modell av tanden och din mun och kan designa tanden i datorn innan den pressas eller fräses fram.

När tandkronan kommer till oss efter ca 2 veckor provar vi in den och ser att den passar, den vita nyansen stämmer in med resterande tänder och ett naturligt leende är återskapat.

Kronan fästes med ett specialcement och sedan görs eventuella finjustering för att det ska bli perfekt.

Bro

Om man saknar en eller flera tänder kan man ersätta dessa med en bro. Proceduren är liknade den för krona, dock slipar man på tänderna bakom och framför den saknade tanden.

Vi har Boxholm Dental i Östergötland som våran partner i att göra kronor och broar till oss. Alla kronor och broar som vi får är gjorda i Sverige och av högsta kvalitet och bästa material. Vi vill att du som patient ska ha det bästa!