Rotfyllning

Rotfyllning

Ring oss på 0171 – 574 00
för att boka tid

På Tandläkarhuset i Bålsta görs de
flesta rotfyllningar av våran specialist i rotfyllning, Liisa

teeth, tooth, dentist-3433751.jpg

Vad är rotfyllning?

Rotfyllning gör man när tandens nerver och blodkärl (pulpan) är inflammerad, död eller infekterad. Behandlingen går ut på att få tanden fri från skadad vävnad och bakterier som tagit sig in i tanden. Detta kan ske om tanden skada, har ett djupt kariesangrepp eller via sprickor i tanden.

Ibland kan skadorna ge upphov till smärta och tandvärk och man kan behöva göra en akut behandling av tanden innan man kan börja med rotfyllningen, men i andra fall har man inga besvär alls och infektionen upptäcks när tandläkaren tar röntgenbilder på tändernas rötter.

Om tanden är väldigt skadad, har svår rotanatomi eller sprickor som går ner i rötterna är det inte möjligt att få bort infektionen eller få en bra rotfyllning och tanden måste tas bort.

Om tanden tas bort går de i de flesta fall att ersätta den förlorade tanden (om man vill) med en bro eller ett implantat.

På Tandläkarhuset i Bålsta görs de flesta rotfyllningar av våran specialist i rotfyllning, Liisa. Detta för att du som patient ska få den bästa möjliga vården och bästa resultat.